NL EN
P

Welkom op onze website: 'No stress in the Gambia'!

 

Een uitdrukking die iedereen die er geweest is ongetwijfeld heeft gehoord. Het is één van de dingen die Gambia zo aantrekkelijk maakt net zoals: zon, zee en rust.

Wij zijn Carolien en Rini Bruinink en komen sinds 2003 in Gambia. Wat begon als een weekje luie vakantie in februari naar de zon, veranderde in een tweede thuis waar we ieder jaar graag terugkomen. Al tijdens ons eerste verblijf leerden we onze vriend Habib Secka kennen, en ondanks de waarschuwingen die je meekrijgt op je eerste informatieochtend, voelden we meteen dat we hier te maken hadden met een integer, eerlijk en oprecht iemand. Inmiddels maken we deel uit van zijn familie en hij van onze familie. Een samensmelting van twee werelden, culturen en geloofsovertuigingen. Zonder elkaar te veroordelen en met respect voor elkaars opvattingen en levenswijze.

Ons gezin bestaat uit drie dochters, drie schoonzoons en vier prachtige kleinzoons. In Gambia ligt dat iets anders. Binta is de moeder van de familie en staat bovenaan. Habib is één van haar kinderen, is 46 jaar en ongehuwd. Hij heeft de taak op zich genomen als mannelijk hoofd van de familie voor iedereen te zorgen en in het bijzonder voor de kinderen. Zijn broer Essa is een verloskundige, werkzaam in Basse en maar een paar keer per jaar thuis. Op de compound in Banjul heeft Essa twee vrouwen. Sara, de eerste vrouw, en Amie, zijn tweede vrouw met een grote zoon en dochter, twee kleinere meisjes van 11 en 6 en een meisje van net 1. De kinderen van Amie hebben we geboren zien worden en op zien groeien. Het zijn voor ons onze Gambiaanse kleindochters. Inmiddels zitten ze allebei op een goede school en krijgen ze uitstekend onderwijs. Wij betalen elk kwartaal het schoolgeld en het enige dat wij ervoor terug willen zijn goede resultaten en trouw naar school gaan.

In Nederland werken we samen met de Stichting Hart voor Gambia die ons in staat stelt goederen naar Habib te verschepen en wij op onze beurt helpen de Stichting met allerlei andere zaken, waaronder het meehelpen vullen van de zeecontainers. Meer informatie over deze stichting vind je onder het kopje ‘Projecten’.

Nieuwsgierig geworden? Blader dan gerust verder door onze website en kom zo meer te weten over dit prachtige land, de ‘smiling coast of Africa’, en onze projecten. Ook vind je praktische en nuttige tips. Dingen waar je rekening mee kunt houden voordat je op vakantie gaat en voor als je daar bent. Wij werken nauw samen met plaatselijke taxichauffeurs die tevens als gids kunnen werken en betrouwbaar zijn.